Schoentechniek

Het kan zijn dat u door de tijd heen minder makkelijk bent gaan lopen of dat lopen een probleem voor u is als gevolg van drukpunten of klachten door overmatige belasting van voeten, knieën, heupen of rug. Ook een aangeboren afwijking, ziekte of slijtage van uw gewrichten kan een belemmering zijn voor het prettig functioneren. Schoentechniek kan uitkomst bieden om de gevolgen van deze problemen te verlichten. Bij een geringe standsafwijking van uw voeten kunnen steunzolen uitkomst bieden eventueel aangevuld met een goede confectieschoen. Als u niet meer in confectieschoeisel past kan semi orthopedisch of maatschoeisel uitkomst bieden Deze hoeven beslist niet lelijk of zwaar te zijn, moderne materialen en technieken maken het mogelijk een passende oplossing te verzorgen die u goed past en er bovendien goed uit ziet.
De verschillende processen zien er als volgt uit:
Steunzolen:

Maatnemen:als eerste wordt er een functieonderzoek uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar de bewegings- en correctiemogelijkheden van uw voeten en de mogelijke invloed op de onderbenen. Ook wordt er gekeken naar de toestand van de huid, eventuele drukplekken en gevoelsstoornissen. Als dit is afgerond en met u besproken worden er middels vacuümkussens afdrukken gemaakt van het bodemprofiel van uw voeten. Het voordeel van de vacuümkussen techniek is dat uw voeten belast in de juiste stand gezet worden waarbij u direct feedback kunt geven. Deze afdrukken worden in onze werkplaats volgegoten met gips waarna de verkregen gipsplaten opgebouwd te worden volgens de door uw behandelaar aangegeven specificaties. Dit maatneem proces duurt 30 minuten, u krijgt direct een aflever afspraak mee.

Afleveren:uw steunzolen zijn klaar en uw behandelaar levert deze persoonlijk af. U ontvangt tijdens deze afspraak een productfolder en onderhoudsadvies. Deze afspraak duurt 15 minuten.

OVAC en Semi orthopedisch schoeisel:

Maatnemen: als eerste wordt er een functieonderzoek uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar de bewegings- en correctiemogelijkheden van uw voeten en de mogelijke invloed op de onderbenen. Ook wordt er gekeken naar de toestand van de huid, eventuele drukplekken en gevoelsstoornissen. Als dit is afgerond (en met u besproken) worden er middels vacuümkussens afdrukken gemaakt van het bodemprofiel van uw voeten. Het voordeel van de vacuümkussen techniek is dat uw voeten belast in de juiste stand gezet worden waarbij u direct feedback kunt geven. Deze afdrukken worden in onze werkplaats volgegoten met gips waarna de verkregen gipsplaten opgebouwd te worden volgens de door uw behandelaar aangegeven specificaties. Uw behandelaar stemt vervolgens af met onze schoenconsulent die schoenen met u gaat passen. Moeten er semi orthopedische schoenen voor u worden besteld dan worden de maten opgenomen en kleur en uitvoering door u uitgezocht. Dit maatneem proces duurt 30 minuten, u krijgt direct een aflever afspraak mee.

Afleveren:uw schoenen zijn klaar en uw behandelaar levert deze persoonlijk af. U ontvangt tijdens deze afspraak een productfolder en onderhoudsadvies. Deze afspraak duurt 15 minuten of 30 minuten.

Orthopedisch of Maatschoeisel:

Maatnemen: als eerste wordt er een functieonderzoek uitgevoerd waarbij er gekeken wordt naar de bewegings- en correctiemogelijkheden van uw voeten en de mogelijke invloed op de onderbenen. Ook wordt er gekeken naar de toestand van de huid, eventuele drukplekken en gevoelsstoornissen. Als dit is afgerond (en met u besproken) worden er middels vacuümkussens afdrukken gemaakt van het van uw voeten en zo nodig onderbenen (afhankelijk van de hoogte van uw schoenen. Het voordeel van de vacuümkussen techniek is dat uw voeten belast in de juiste stand gezet worden waarbij u direct feedback kunt geven. Deze afdrukken worden in onze werkplaats volgegoten met gips waarna de verkregen gipsafdrukken door onze leestenmaker tot een passende leest worden gemaakt om vervolgens opgebouwd te worden volgens de door uw behandelaar aangegeven specificaties. Dit maatneem proces duurt 60 minuten, u krijgt direct een pas afspraak mee.

Passen:omdat we er graag zeker van zijn dat uw schoenen perfect passen en voldoen aan de gestelde eisen voeren we voor uw werkelijke schoenen in productie gaan een tussentijdse foliepas uit. Deze doorzichtige plastic passchoen geeft ons een duidelijk beeld over de pasvorm en uitgevoerde correcties. Mocht uw behandelaar uw looppatroon dynamisch willen beoordelen kan hij besluiten een leren proefschoen te maken. Tijdens deze afspraak zoekt uw behandelaar samen met u de kleur en uitvoering van uw schoenen met u uit en start het definitieve vervaardiging van uw schoenen. Dit proces duurt 30 minuten, u krijgt direct een aflever afspraak mee.

Afleveren:uw schoenen zijn klaar en uw behandelaar levert deze persoonlijk af. U ontvangt tijdens deze afspraak een productfolder en onderhoudsadvies. Deze afspraak duurt 15 minuten of 30 minuten.

Meten is weten:soms is het oog van de vakman niet voldoende om vast te stellen of uw product adequaat is voor uw voetprobleem. Uw behandelaar kan er dan voor kiezen een insole drukmeting uit te voeren. Deze meting geeft een helder inzicht in de drukverdeling onder uw voet, het afwikkelpatroon of belastingslijn. Bent u diabetes patiënt? Een insole drukmeting is dan standaard onderdeel van de screening door onze podotherapeut volgens de internationale richtlijnen. Onze in eigen beheer ontwikkelde analysesoftware geeft snel inzicht of de gemeten drukken acceptabel zijn of dat drukverlagende maatregelen nodig zijn.

Controleren:Beter Lopen controleert uw product graag op doelmatigheid en slijtage. De termijn waarop dit gebeurd is afhankelijk van een aantal zaken zoals: ziektebeeld, historie, gebruikstermijn. U ontvangt van ons een uitnodiging een afspraak te plannen via ons online klantenportaal. Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch of per Email een afspraak maken.

Levertijden:
Steunzolen of Inlays: 2 weken.
Ovac en Semi orthopedisch schoeisel: 2 weken.
Orthopedisch of Maatschoeisel: 10 weken.

Al onze steunzolen, schoenaanpassingen, maatschoeisel en reparaties worden in eigen werkplaatsen vervaardigd onder supervisie van uw behandelaar. Zo krijgen ook uw schoenen de aandacht die ze verdienen.