Meettechnologie

VOET- en BEENGEZONDHEID IS MEETBAAR....MEETTECHNOLOGIE

Bij Voetwinkel Apeldoorn & Beter Lopen staan we graag vooraan bij de nieuwste ontwikkelingen op voetengebied. Zo ook met Meettechnologie...we zijn er best trots op dat we in Apeldoorn de allernieuwste vormen van Meettechnologie inzetten. Altijd zijn we op zoek naar naar betere, modernere oplossingen om voetklachten te signaliseren en te behandelen. Middels een 3-tal nieuwe Meettechnologieen hebben we instrumenten in handen om voeten en benen op een uiterst nauwkeurige manier in kaart te brengen. Onze Meetechnologie is en heeft de toekomst.

BODYTRONIC 300 is ons paradepaardje, een unieke scanmethode om de individuele vorm en omvang van voet en been te meten en om te zetten naar een 3D-model. Tegelijkertijd wordt een statische voetafdruk middels de geintegreerde drukmeetplaat vervaardigt.

Hoe gaat het in zijn werk? Voor het maken van de scan worden er speciale gerasterde kousen aangetrokken, de 3D camera maakt een rondje van 360 graden per been en filmt de onderbenen en voeten. Deze scangegevens worden snel en direkt omgezet naar een 3D model die we op het computerscherm kunnen analyseren. Tesamen met de weergegeven drukplaatmeeting hebben we zo een nauwkeurig beeld van vorm, omvang, stand- en belasting van de benen en voeten.

Het 3D model helpt ons om uw voet. Cq beenklachten nog beter te analyseren en daarmee een perfekte oplossing aan te kunnen bieden. De Bodytronic 300 kunnen we inzetten voor o.a. het opmeten van voetbedden, indiv. schoenen, bandages en therapeutisch elastische kousen

VENOSCAN is een op lichtreflexologie gebaseerde meettechnologie om de gezondheid van uw benen te meten. Het pompvermogen van uw kuitspieren en de opvultijd van uw aderen worden snel en direkt in kaart gebracht. Eventuele aderaandoeningen kunnen zo snel opgespoord worden.

Hoe gaat het in zijn werk? Er worden 2 sensoren geplaatst op de binnenkant van uw been, vlakboven de enkel. Middels een paar oefeningen pompen we het bloed uit uw aderen( pompvermogen)richting boven, in de rustperiode na de oefeningen meten de sensoren hoe lang het duurt voordat het bloed weer terugstroomt (opvultijd) in de aderen. Voor een ieder die wel eens vermoeide benen heeft is de Venoscan bij uitstek een meettechnologie om eens te kijken hoe het met de gezondheid van uw benen staat.

INSOLE DRUKMEETSYSTEEM, is ons systeem om loopanalyses te maken. Geavanceerde technologie die we inzetten om vooral bij diabetische- en reumatische voetklachten exact te kunnen zien waar zich tijdens het lopen drukpunten bevinden. Looppatronen, stapgroottes, belastingsverschil tussen beide voeten kortom het gehele gaan en staan kunnen we middels dit systeem analyseren.

Hoe gaat het in zijn werk? Er worden een paar drukmeetzolen geplaatst in uw schoenen en via een draadloze verbinding met de laptop zien we op ons scherm hoe u, met deze zolen, loopt en druk opbouwt en verdeelt. Na de test ontvangen we via het drukmeetsysteem uitgebreide hoog/laag frequentie gegevens. Deze gegevens analyseren we in een 2D looppatroon film. Ons insole drukmeetsysteem is beperkt beschikbaar daar o.a. Uniserviteit Twente voor haar medische onderzoeken gebruikt maakt van ons systeem.

Regelmatig organiseren we zgn Meettechnologie dagen en/of avonden, ook voor sportverenigingen die hun sporters op voet/beengezondheid willen testen.